Ik heb echt genoten van het buiten zijn de afgelopen weken. Weer of geen weer! En ik heb ook nauwelijks klachten gekregen van de kids, en ik ben dan zo blij als een kind als we lekker in de modder, goed aangekleed toch gewoon ons ding doen. Vuur maken op vochtige ondergronden, hutten bouwen met glibberige takken, de heuvel afglijden ipv rennen als we het smokkelspel deden met bruine billen als gevolg. Maar tijdens de grote finale van de Wilde workshops op Anna’s tuin was het heerlijk weer, en dat is dan ook echt een cadeautje! Als kers op de taart mocht ik afgelopen donderdag een wilde wildplukwandeling geven van de geplukte blaadjes thee maken bij IJclub Siberia, ook hier was het weer schitterend.

Feestjes blijven gewoon door gaan tijdens de donkere dagen. Want vuur maken en hutten bouwen krijgt dan juist een extra dimensie. Speuren naar boswezens in een schemerbos…oooh jeej, durven we dat? Bedjes maken van bladeren, luisteren naar de wind en huilen als wolven…. ik daag jullie uit om met me mee te gaan!

Hier wat impressies van de afgelopen weken. Ik ga eerst nu een paar dagen kijken hoe de natuur er in Griekenland bij staat -op een vulkanisch eiland nog wel (het is een thema dit jaar na IJsland)-. Ik ben weg van 28 okt tm 6 november. En daarna ben ik weer online.