Alle kinderen het wild in!

Binnenkort starten de eerste “Wilde” workshops op Anna’s Tuin en Ruigte! Speciaal voor kinderen van 7 tot 12 jaar die graag buiten bezig zijn, of juist ” meer naar buiten zouden moeten” 😉

De kinderen komen bij mij om echt iets te leren. Bij alle workshops starten we met een kennismaking en zelfgemaakte limonade. We gaan zelf materiaal verzamelen en zelf aan de slag, leren omgaan met verschillende materialen en gereedschappen. Het gaat om anders naar de natuur kijken: de natuur geeft ons wat we nodig hebben en laat ons zien hoe we ermee kunnen samenwerken!
Het gaat om 4 woensdagen van 1,5 uur en één zaterdag van 3 uur. Alle workshops zijn los te volgen. Mocht je kind nu alleen op zaterdag kunnen dan is dat ook leuk, want hij/zij kan dan van alles een beetje leren mede met behulp van de kinderen die er al eerder bij waren! Als je kind alle workshops mee wil doen dan is dat voordeliger! (zie kosten hier onderaan)

WOENSDAG 18 SEPT 14:30 – 16:00 uur
Vuur maken.
Vaker hebben kinderen misschien geprobeerd een vuurtje te maken of iemand anders een vuur zien maken. Maar hoe doe je dit nu echt? en wat nu als het heel hard regent? We gaan zelf proberen! Met een echt firesteel zoals ook de echte bushcrafter dat doet. We verzamelen ons eigen materiaal, gaan op ontdekking. Dan gaan we leren hoe je echt een goed vuur opbouwt. Iedereen krijgt de kans echt te oefenen. En natuurlijk kan het niet zonder een goede afsluiter met Marshmallows op stok!

WOENSDAG 25 SEPT : 14:30 – 16:00 UUR
Brood maken. Iedereen eet brood. Maar hoe maak je eigenlijk brood? En al hebben veel kinderen wel een idee hoe dat gaat, er zijn veel soorten ingrediënten en manieren om dat te doen. En hoe doe je dat dan als je in het bos bent en alleen een vuur hebt op dat in of op te bakken? Uiteraard gaan we ook met de vuur aan de slag. En met stokken, maar die moeten ze dan wel zelf van de boom halen en klaar maken voor gebruik! Zo zo leren ze ook met divers gereedschap te werken. Naast brood op een stokje doen zijn er nog meer manieren om brood op vuur klaar te maken, maar ik ga niet alles verraden. 😉

WOENSDAG 9 OKT 14:30 – 16:00
Wildpluk-kruidenboter maken. Bij deze workshop leren de kinderen al iets over verschillende kruiden die in onze dagelijkse nabije omgeving groeien. We gaan er heel veel ontdekken in de vorm van een speurtocht. Planten die we misschien wel kennen, maar niet wisten dat je ze kan eten. Ze smaken allemaal anders en soms misschien niet zo lekker als je er zomaar een blaadje van eet. Maar stop ze samen in de boter en het zal je verrassen. Kortom, veel proeven en toastjes eten. Als er nog tijd is voor vuur maken, doen we dat ook gewoon weer

WOENSDAG 10 OKT 14:30 -16:00
Soep maken. Wildpluk-kruiden lenen zich ook goed voor salades, pesto en soep. En omdat vuurtje stoken zo leuk is gaan we dit keer soep maken. Ook hier gaan we zelf weer wilde kruiden zoeken en plukken. Zelf schoonmaken en snijden. De basis is bouillon en wat aardappeltjes en worteltjes. Een pan met driepoot is ook een kooktechniek, dat gaat niet vanzelf! W maken een feestje van het afwassen met water en houtskool. Kommetjes schoon, maar vies worden mag!

ZATERDAG 19 OKT 15:00 – 18:00 (3 uur)
De Buitenkeuken/ Het wilpluk-soepprogramma. Het is een compleet pakket van doen wat je heb geleerd! We starten met een speurtocht en onze verzamelmandjes. Ook de kinderen die voor het eerst mee doen kunnen zelf een team kiezen en van de andere kinderen leren wat ze nog willen leren. Wat komt aan bod: zelf vuur maken, brood maken; kruiden verzamelen, kruidenboter maken en soep maken. Kinderen worden verdeeld in teams: ” Team Vuur” ; “Team Brood”; “Team Kruidenboter” en “Team Soep” en we gaan met z’n alleen een lekker potje koken! Als afsluiter en klap op de vuurpijl mogen ouders, broertjes en zusjes blijven eten en kunnen we nog lang blijven keuvelen in de prachtige omgeving van Anna’s Tuin en Ruigte.

Prijzen:

  • Voor de woensdagen: €10,- per keer
  • De zaterdag: €20,00
  • Totaalpakket (dus alle 5 keer): €50,-

* De opbrengst gaat gedeeltelijk naar Anna’s Tuin en Ruigte. Ook gaan we nog subsidie aanvragen voor toekomstige activiteiten, wie weet kunnen workshops in de toekomst nog goedkoper worden aangeboden, dus hou het in de gaten!

Adres: Sciencepark 904, Amsterdam
Aanmelden en vragen:
info@roserijn.nl
Goed om te weten:
Het gaat door vanaf minimaal 5 deelnemers