Laatst zei ik voor het eerst “nee” tegen aanvraag van een kinderfeestje. Waarom? Corona, zou iedereen denken. Maar dat is zeker niet de directe aanleiding, al is het natuurlijk niet heel verstandig vandaag de dag en wat ingewikkeld om het corona-proof neer te kunnen zetten. Nee, de aanleiding is dat ik weer in dienst ben gaan werken. En waarom dat dan? Samen met mijn vriend zijn we vanaf begin volgend jaar de eigenaar van een stuk kavel in Oosterwold (bij Almere). Omwille van de zekerheid die ik nu nodig heb voor een hypotheek en een regelmatig inkomen is een vaste baan verstandig. Natuurlijk was het misschien anders geweest als corona niet om de hoek was komen kijken. Maar zo loopt het leven. Dus een vaste baan van 25 uur, ontwikkelen in Oosterwold (en ja we ontwerpen ook eigen huis én voedselbos), en de activiteiten voorzetten onder mijn eigen bedrijf dat gaat niet meer.

Deze maand staat er nog een workshop gepland voor Wisselspoor in Utrecht. Daar gaan we insecten-hotelletjes maken. Begin volgend jaar ga ik nog vogelhuisjes in elkaar zetten met een aantal kids aldaar. Die updates volgen nog hier of op instagram. Maar de echte activiteiten zullen pas opgepakt worden als we in Oosterwold wonen. Hoe dat er precies gaat uitzien is nog niet duidelijk. In ieder geval iets met voedselbos en/of in combinatie met bushcraft-workshops. Genoeg ideeën en plannen (altijd), dus ik hou jullie op de hoogte.

En waar ik werk: Natuurlijk bij de Natuurfontein. De gaaftste kinderopvang-organisatie in de natuur. Wat hier zo leuk is, ik blijf leren want ik werk met collega’s en kinderen die weten, en ook meer en meer leren, van de natuur, survivalskills en permacultuur. En, als deze kids de toekomst gaan uitmaken wordt het zo een mooie wereld!

bomen klimmen natuurfontein

Klimmen in een Oeroude Kaukasische Vleugelnoot met natuurfontein-kids